Idag ska vi äta hemma gjord ärtsoppa. Soppa går inte att äta utan bröd. Så idag har jag bakat frallor :)
Grahamsfrallor ca 20st
2 dl grahamsmjöl
6 dl vatten (fingervarmt)
25 g smör/margarin (1/4 dl olja)
2 tsk salt
1 msk socker
50 g jäst
ca: 10 dl vetemjöl special
Smula jästen i en degbunke.
För att lättare blanda jästen med vattnet (om du inte har en assistent) så blanda i saltet först. Det blir då en kemisk reaktion så jästen smälter.
Blanda de torra ingredienserna.
Häll det smälta smöret eller oljan i degvätskan.
Blanda samman allt till en smidig deg och låt jäsa till dubbel storlek.
Dela degen i bitar och rulla till bollar. Jäs frallorna till dubbel storlek.
Grädda frallorna i ca 10 min eller tills de har blivit gyllenbruna i en ugn på 225°
Tips: Om du använder torrjäst se då till att vätskan är mellan 42-45°. Använd olja istället för smör då blir de nyttigare!
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar